TJÄNSTER

VIRTUELLA VISNINGAR

Zyx Peking erbjuder interaktiva 3D virtuella visningar av bostäder, fastighter, lokaler och även motorbåtar genom 360 graders panoramafotografering. Virtuella visningar som tillåter er eller era kunder att uppleva objekt på distans, i obegränsat gästantal, utan tidsknutna sessioner, online. Upptäck våra virtuella visningar under fliken för projekt eller låt oss erbjuda er en kostnadsfri virtuell visning för ett av era objekt!

En virtuell visning oavsett antal panoraman inkluderar följande:


 • URL till virtuell visning / integreringskod
 • Interaktiv 3D modell av objekt
 • Interaktiv 2D planlösning av objekt
 • Möjlighet till personlig rutt
 • Möjlighet till personlig måttagning (Alt. 1)
 • Möjlighet till VR upplevelse (Alt. 1)
 • Kan delas till "Google Street View" (Tillägskostnad)

Våra visualiseringstjänster kräver tillträde till avsett objekt, tillsammans med kund, för panoramafotografering. (Uppskattad tid för besök är cirka en timme för en medelstor bostad.) Därefter konverterar vi fotomaterialet till en virtuell visning som levereras till er e-post. Läs mer om visualiseringsprocessen nedanför. 


Ett panorama (Pano) defineras som en oavbruten vy av omgivningen. Krav på antal panoraman för en virtuell visning beror av objektets planlösning. Detta beslutas ihop med kund, vid objektbesök, då denne definerar hur god kvaliten på den virtuella visningen skall vara. Se bildexempel. (Obs! Rekommenderat minimum kan variera och avser i detta exempel 7 panoraman.)


Viktigt att veta

Trappor bör representeras av minst 2 panoraman. Öppen planlösning mellan exempelvis vardagsrum och kök bör representeras av minst 3 panoraman. Öppen takhöjd innebär ej fler panoraman.


Priset för tjänsten är rörligt och prissätts efter antal tagna panoraman för en kund. Dessa kan avse ett eller flera projekt, men skall ingå i en beställning.


Du kan välja bland två olika virtuella visningar. Skillnaden ligger i att första alternativet innefattar möjlighet till måttagning samt VR-mode. Andra alternativet sakanar dessa möjligheter, men har en betydligt attraktivare uppsättning samt bildkvalité! Vid alternativ 2 innefattas dock endast 6 månaders hosting av domän, vilken kan förlängas för 300 SEK inkl. moms för ytterligare ett halvår. 


Prov av tjänster: En kostnadsfri virtuell visning

Obs! Gäller endast nya kunder. Gäller max 4 panoraman i ett objekt, på max en våning, per kund och för ett projekt. Se bildexempel. 

Gratisvisningen inkluderar URL till den virtuella visningen, möjlighet till måttagning samt en planlösning. Fildelning till "Google Street View" inkluderas ej.


Pris för tjänster

 • 4 - 20 st Panoraman = 299 SEK / panorama exkl. Moms
 • 21 - 50 st Panoraman = 249 SEK / panorama exkl. Moms
 • Över 50 st Panoraman = 199 SEK / panorama exkl. Moms


Pris för tillägstjänster

 • Delning av virtuell visning till "Google Street View" = 499 SEK exkl. Moms (Engångsbetalning / objekt)


Pris för resor (milersättning)

 • Resor till objekt (tur & retur) längre än 3 mil ersätts med 30 SEK / mil exkl. Moms 

PRODUKTIONSPROCESSEN FÖR VIRTUELLA VISNINGAR

siebe-warmoeskerken-KcX1LwbdYUg-unsplash (1)

PANORAMAFOTOGRAFERING


Efter bestämd tid med kund, besökes avsett objekt för fotografering. När objektets planlösning granskats bestämms vyplacering och vyantal efter överenskommelse med kund. Därefter fotograferar vi objektet med en 360 graders dubbellins kamera som skannar en rumsyta i ett foto. Dessa bilder förblir då 360 graders panoramabilder.

nubelson-fernandes-5ibknxQ17tw-unsplash

VISUALISERING


Panoramabilderna importeras till ett visualiseringsprogram där vi konvertar och sammanfogar dem till ett tredimensionellt utrymme. 

Därefter görs nödvändiga inställningar kring exempelvis skala, orientering, ljusförhållanden etc. Därefter tillsätts ytterliggare funktioner för rörelsefrihet och måttagning, vilket sammanfogas till en interaktiv 3D modell av objektet med tillhörande planlösning. 

fernando-hernandez-41yF2vjjk0g-unsplash

DELNING


Vi leverar våra tjänster via e-mail som en URL-adress. Leverans av projekt är tidsberoende av projektstorlek vilken i sin tur sätter ramarna för produktionstid. Vid medelstora bostäder levereras projektet inom 7 kalenderdagar efter fotografering. Därvid ordnar vi med en länk till den virtuella visningen. Vi kan även ordna med en kod som tillåter er att integrera den virtuella visningen på er hemsida.

360-PANORAMABILDER

Zyx Peking erbjuder även enskilda 360 graders panoramabilder vilka bildar en enpunkts virtuell visning. Detta är tillvägångsättet för att lämpligast kunna visa och inge en känsla av angränsande miljö eller utseende.  

Interaktiva 360 graders bilder är något som börjat tillämpas allt oftare bland exemplvis bilåterförsäljare. Detta eftersom man med en bild tillåts få med hela bilens interiör och skapa en känsla av verklig volym. Ur detta följer möjligheter till interaktiva upplevelser av atmosfären i bilen, vilket gör annonseringen attraktivare för fler, samtidigt som det bidrar till en bättre visuell beskrivning av fordonet. Med en interaktiv 360-panoramabild tillåts kunden kunna uppleva bilens insida utan att fysiskt behöva vara där. 


360-panoramabilder kan även vara väldigt lämpligt att använda för att exempelvis inge känslan av resturangens mysiga uteservering eller hotellets fantastiska takterass och utsiktsvy, och på så sätt attrahera fler besökare.


Fotografering sker hos kund och interaktiv bild levereras inom 5 kalenderdagar till kunds e-post, antingen i form av en länk till extern webbplats eller i form av en integreringskod för inbäddning på kunds hemsida. 


Pris för tjänsten:

 • 1 st interaktiv 360-panoramabild = 699 SEK exkl. Moms
 • Fler än 3 st bilder = 499 SEK / bild exkl. Moms

 

VIRTUELL 3D-ISCENSÄTTNING

Detta är en ny tjänst vilken möjliggör ett utmärkt alternativ till tradionell iscensättning, som framförallt är väldigt kostsam, men också tar tid och bara är klumpig. Genom virtuell 3D-Iscensättning kan vi inreda bilder av ert objekt utefter olika inredningstilar och leverera proffesionellt bildmaterial till ett betydligt förmånligare pris. 

Iscensättning, i Sverige mer känt under namnet homestyling är ett sätt att stajla och piffa upp inredningen i exempelvis en bostad inför fotografering och försäljning. Poängen med det är att visa upp möjligheterna med utrymmet och få snyggare annonsbilder för att i sin tur försöka driva upp försäljningsvärdet. 

 

Men många vet säkert hur dyrt det är med traditionell homestyling. För en normal styling av en bostadsrätt kan priset oftast landa på upp emot 25000 SEK.

Med oss kan du få proffesionella virtuellt stajlade bilder av inredningen efter olika inredningstilar. Skippa kostsam traditionell homestyling och välj förmånlig virtuell 3D-Iscensättning. 

 

Du har möjlighet att välja bland inredningsstilarna modern, traditionell, skandinavisk, industriell samt lantlig. 


Viktigt att veta

Kund bifogar egna bilder! Gärna horisontellt tagna högupplösliga bilder (över 2000 pixlar i bredd), tagna under dagsljus med minimal/ingen blixtanvändning. Vi kan dock även arbeta med mindre upplösning! Levereras sker inom 5 kalenderdagar till kunds e-post. 

 

Pris för tjänsten:

 • 1 st iscensatt bild (bostad) = 1999 SEK exkl. Moms
 • 1 st iscensatt bild (lokal/kontor) = 2999 SEK exkl. Moms


Tillägstjänster:

 • Borttagning av existerande inredning = 299 SEK exkl. Moms
 • Byta golvmaterial = 199 SEK exkl. Moms
 • Byta väggfärg = 199 SEK exkl. Moms

 

3D-MODELLERING

Zyx Peking erbjuder även 3D modellering för bostäder, lokaler eller specifika objektsektioner. 3D modellering avser tredimensionella modeller av nybyggnationer, ombyggnationer, tillbyggnationer av byggnadsobjekt eller enbart visualiseringar av befintliga byggnadsobjekt. Av oss erhåller du en användarvänlig interaktiv 3D PDF-fil där du enkelt kan rotera, sväva igenom eller mäta det du behöver i 3D-modellen.

Planerar du att exempelvis renovera din verksamhetslokal eller bygga om våningen i din bostad? Känner du att du vill ha 3D-modeller av dina fastigheter? Eller behöver du kanske visualiseringar i marknadsföringssyfte för ditt byggprojekt? Då kan vi hjälpa dig med att ordna fram det bildunderlag som behövs för dina ändamål. 


3D-modeller av byggnadsobjekt kan vara väldigt givande att ha som bildunderlag innan beslut om byggstart eller köpbeslut. Med sådanna i hand, förenklas beslutsprocessen väsentligt då 3D-modeller kan ge multisensoriska upplevelser av form och volym hos ett objekt. Se bildexempel. Dessa kan också användas som underlag för uppföljning med byggentreprenören. På så sätt kan eventuella fel eller ändringar noteras i god tid utan att det förblir allt för kostsamt.  


Med en 3D-modell kan du dels se och uppleva en mer verklig representation av det tilltänkta utseendet av objektet, men också i god tid pröva olika rekonstruktionsförslag för saknade delar, inredning eller färger innan objektet utsätts för fysisk hantering. 


För att vi skall kunna producera en 3D-modell efter dina ändamål behöver vi detaljerad information om projektet. Det bästa är om du förser oss med ett dokument med beskrivningar samt eventuella produktblad, skisser eller fotografier. Det är viktigt att tilltänkta mått, eventuella lutningar och särskilda önskningar eller information framgår tydligt i underlaget. 


Rör det sig om beställning av 3D-modeller av befintliga byggnadsobjekt (ex. en lägenhet), räcker det med skalenliga planritningar och fasadritningar (med mått) samt fotografier på interören och exteriören. 


När vi erhållit den information och det underlag vi behöver tar vi fram en 3D-modell med bildunderlag för dina ändamål. 


Obs! Det är viktigt att vi erhåller all nödvändig och korrekt information vid beställning. Vi utgår ifrån den information och det underlag vi fått vid beställning. Om 3D-modellen och bildunderlaget skulle behöva kompletteras, på begäran av kund, på grund av saknad information som ej framgått vid beställning tillkommer kompletteringsavgifter. 


(Vi producerar endast 3D-modeller för byggnadsobjekt med enkel rendering (bildavbildning). Högupplösliga verklighetstrogna renderingar ligger ännu inte inom vår befogenhet, men vi arbetar med att kunna erbjuda det inom en snar framtid.)Pris för tjänster

3D-Modellering = 399 SEK / h exkl. Moms 


Pris för tillägstjänster

3D-Animering = Från 999 SEK / modell exkl. Moms

Extra bilder = 199 SEK / bild exkl. Moms

 

En standard 3D-modell, oavsett projekt, levereras med följande innehåll:


 • 1 st 3D PDF-fil 
 • 2 st exteriörbilder
 • 2 st interörbilder